Fascinating Tiger Eye

Fascinantno tigrovo oko

Fascinantno tigrovo oko

 Starodavni kamniti Egipčani so se povezovali z bogovi...
In kako nam lahko pomaga prinesti ravnovesje, zdravje in bogastvo v naše življenje.

 

Tigrovo oko je skrivnosten in močan starodavni talisman, imenovan »vsevideče, vsevedno oko«.

Egipčani so verjeli, da izraža božansko vizijo in zagotavlja zaščito Raja (boga sonca) in Geba (boga rastoče dežele).

V vzhodni mitologiji je veljalo, da tigrovo oko daje človeku pogum, integriteto in moč. Rimski vojaki so ga uporabljali za odvračanje orožja in zagotavljanje hrabrosti v boju. Skozi zgodovino je tigrovo oko veljalo za kamen blaginje in sreče.

Kamen je še vedno tako očarljiv, kot je bil v preteklosti. Ljudem, ki ga nosijo, prinaša stabilnost in zavedanje. Tigrovo oko ima moč, da uravnovesi vaše življenje in vam omogoči razumevanje sveta, ki vas obdaja. Prinaša jasnost in duševni mir, zato sprejemate boljše izbire in odločitve v svojem življenju.

Na svetu obstajajo različne različice tigrovega očesa. Vsi imajo enake splošne lastnosti z nekaj dodatnimi za vsako specifično vrsto. 

  1. Kvarc Tigrovo oko

Kvarc tigrovo oko se lahko imenuje tudi kremen mačje oko. Prekrit je z bogatimi plastmi zlate in rjave barve. Ima ravna vlakna, ki ležijo v isti smeri in ustvarjajo en sam pas svetlobe čez kamen. Oblikuje se lahko v najrazličnejših barvah – beli, sivi, zeleni, rumeni ali rjavi.

Egipčani so mislili, da je najmočnejši talisman obilja in zaščite pred zlom. Omogočil jim je, da so postali "nevidni". Tigrovo oko ima ogromno koristi za otroke, saj pospešuje celjenje bolezni, pomaga pri boljši koncentraciji pri učenju, daje pa jim tudi občutek varnosti in poguma. Otroci bodo izkusili veliko harmonijo v skupini ali družini, tako da bodo lahko bolj samozavestni, ko bodo v svetu.

  1. Sokolovo oko

Druga različica tigrovega očesa je sokolje oko. Velja za najbolj avtoritativnega kamna za oči, saj ščiti pred zlobo in ljubosumjem ter zagotavlja globlje zavedanje, da lahko vidimo širšo sliko. Sokolje oko vam bo pomagalo ostati prizemljeni v težkih situacijah in vam prineslo perspektivo. Ta kamen je lahko vaš vodnik na vaši življenjski poti.

  1. Bikovo oko

Rdeča različica tigrovega očesa se imenuje bikovo oko. Je močno orodje za povečanje notranje moči, poguma in samozavesti, tako da lahko prevzamete popoln nadzor nad svojo notranjo močjo. Bikovo oko je oster kamen, saj odblokira ustvarjalnost, navdušenje in motivacijo. Daje odločnost in sposobnost, da zamisli pretvori v dejanja. Obstaja tudi nekaj koristi za zdravje – lahko pospeši počasen metabolizem in poveča vašo spolno željo.

Kako izkoristimo moč tigrovega očesa v našem življenju?

Če želimo v celoti doumeti in izkusiti moč tega starodavnega talismana, ga moramo vedno imeti pri sebi.

Od velikega števila koristi za zdravje, miselnost in življenjski slog se zdi, da o nekaterih pogosto poročajo ljudje, ki imajo tigrovo oko blizu.

Najboljše, kar boste dobili z nošenjem tigrovega očesa, je modrost, da pogledate globlje v vsako situacijo – razumeli boste vzrok in posledico ter vedeli, kako ravnati z njimi. Imate več volje in sposobni boste več ukrepati, da boste lahko dosegli svoje cilje.

Tigrovo oko je čudovito orodje za ljudi, ki želijo biti bolj ustvarjalni in produktivni, saj spodbuja ustvarjalnost in sposobnost za večjo izvedbo.

Vsi vemo - uspeh v življenju je odvisen od časa. Tigrovo oko vam bo omogočilo, da se osredotočite na svojo strategijo in vam bo pomagalo zgrabiti pravo priložnost ob pravem času – zato so rimski strategi dobili ročaje za meče, da so izdelali svoje meče, v katerih je bil kamen tigrovo oko.

Dragulj prinaša ravnovesje v naša življenja in nam daje jasno perspektivo – namesto da tekmujete z drugimi, da ostanete na vrhu, se osredotočite na življenje po svojih pogojih.

Dragi kamen tigrovo oko lahko deluje kot vaš duhovni vodnik in vam daje moč, da se soočite z izzivi, ki so pred vami. Spremenilo bo vašo miselnost, tako da ne boste več sanjali o svojem popolnem življenju, ampak boste začeli ukrepati, da bi ga zares živeli.

Odlične stvari se dogajajo izven vašega območja udobja in tigrovo oko vam bo dalo priložnost, da rastete, se spreminjate in transformirate. Imeli boste moč, da se prebijete skozi vse te trenutke krepitve značaja, ko morate zablesteti, samo zato, ker boste v svoji roki držali moč tigrovega očesa.

Pot do vaših sanj in premagovanje vaših cestnih zapor leži v starodavnih lastnostih moči tigrovega očesa.

Zakaj (in kako) bi ga morali uporabiti?

Tigrovo oko se imenuje kamen denarja, ker njegova zlate in rjave barve spominja na bogat, razkošen ton in vam daje motivacijo za ukrepanje. Najbolje je, da dragulj hranite v pisarni ali studiu, da ga lahko uporabite kot navdih, ko se zataknete v negativnem miselnem vzorcu. Kadarkoli se vam zatakne, držite svoje tigrovo oko v roki in pustite, da sproži vaš ustvarjalni zagon.

Če ga nosite kot zapestnico ali ogrlico, lahko v celoti izkoristite duhovne lastnosti tega kamna, ne da bi o tem sploh razmišljali.

Tigrovo oko je odličen kamen za združitev z vašim najljubšim kremenom ali kristalom in bo okrepil in povečal njegovo energijo.

To je kamen za vsakogar, ki poskuša svoje življenje spraviti v red, saj kamen prinaša ravnovesje in harmonijo v človekovo življenje.

Tigravo oko je kamen, ki ga priporočajo vsem, ki doživljajo veliko strahu in tesnobe. Dalo vam bo prepotreben pogum, moč duha in samozavest, da boste lahko sprejeli izzive svojega življenja.

Zmožni boste doseči svoje cilje, ker bo kamen povečal vašo osredotočenost in ustvarjalnost. Počutite se bolj izpolnjeni, saj boste imeli boljši občutek lastne vrednosti, napolnjeni s samozavestjo in optimizmom in ves občutek pomanjkanja bo izginil.

Lahko boste sprožili spremembe okoli sebe, saj boste lahko pomagali in navdihnili druge s svojim napredkom ter s tem naredili svet boljši kraj.

Tradicionalno se tigrovo oko uporablja kot zaščitni amulet pred prekletstvi. Prav tako vam bo dalo možnost, da bolje izkoristite svoje naravne talente in darove.

Najboljši način za uporabo je nošenje tigrovega očesa kot nakita. Bolj kot ga boste držali svojemu srcu in glavi, bolj bo učinkovit.

Najboljši načini, da ga nosite kot prstan, zapestnico ali ogrlico, tako da je vedno blizu vašega srca in telesa.

Lahko ga imate tudi v torbici ali žepu, da boste občutili njegove zdravilne vibracije. Kadar koli molite ali meditirate, lahko držite tigrovo oko v svojih rokah, da začutite njegove moči.

Če ste eden tistih ljudi, ki ne marajo nositi s seboj ali nositi nakita, ga lahko postavite za svojo hišo ali pisarno, tako da boste vedno, ko ste tam, čutili toplino in ljubezen.

Zbirka dodatkov Tiger Eye GT

Če želite imeti delček tigrovega očesa vedno blizu in ga spremeniti v moden dodatek, ki pritegne pozornost in s katerim lahko vedno sprožite pogovor ...

Zbirka GT je ustvarila številne izdelke z vdelanim tigrovim očesom, ki se razlikujejo od ogrlic in snopov do elegantnih zapestnic. Izdelani so ročno in oblikovani za vas, tako da lahko izkoristite moč kamna in uporabite njegovo starodavno zgodovinsko vrednost za začetek pogovorov, pripovedovanje očarljive zgodbe o vaši zapestnici ali ogrlici ali pa se spremenite v središče pozornosti v kateri koli družbeno okolje.

Vendar to še ni vse. Osredotočeni smo na ustvarjanje duhovno močnih dodatkov, ki zajemajo tudi sam vrh svetovnih modnih trendov dodatkov, tako da vam lahko ponudimo najboljše iz obeh svetov.

Izdelali smo celotno kolekcijo Tigrovo oko, ki vam bo pomagala ne le izkusiti vpliva dragulja, ampak boste pri tem izgledali dobro.

Dodatki so narejeni z idejo, da dopolnijo vaš slog in edinstvenost, tako da boste izstopali in se utrdili v glavah ljudi okoli vas.

Če vas zanima, si lahko ogledate našo zbirko Tigrovo oko in začnete pot do doseganja svojega polnega potenciala.

Zagotovite si svojo zapestnico s tigrovim očesom tukaj 15 % popust
Uporabi kodo: 'TIGER15' na blagajni

Powrót do blogu